Företag

TJÄNSTER FÖR FÖRETAG

Den psykiska ohälsan och långtidssjukrivningarna ökar och kostnaderna för arbetgivare har ökat stort. Från och med 31 mars 2016 trädde en ny lag i kraft som innebär att arbetsgivare är ansvariga för att förebygga och hantera psykisk ohälsa hos sina medarbetare.


Stress är idag den vanligaste formen av ohälsa på jobbet enligt arbetsmiljöverket. Under hösten 2015 genomförde arbetsmiljöverket en undersökning på 1600 arbetsplatser i Sverige. Resultatet visar att varannan arbetsplats brister i att kartlägga och upprätta handlingsplaner för att förebygga stress.


Behöver ni hjälp i ert arbete med att förebygga ohälsa på arbetet?  Ett andetag erbjuder kurser, föreläsningar och individuell coachning inom Mindfulness, Stresshantering och Mediyoga.


Forskning inom mindfulnessträning visar på minskad stress, ökad koncentration och återhämtning samt bättre kommunikation. MediYoga har i studier visat sig ha positiva effekter på stress, blodtryck, migrän, ryggsmärtor samt sömnproblem. Fokus på den psyksociala arbetsmiljön kan resultera i minskade sjuktal, ökad effektivitet, trygghet inför förändringar samt bättre återgång till arbete efter sjukskrivning.


Jag skräddarsyr föreläsningar och kurser efter ert behov. Varmt välkommen att ta kontakt för mer information!Mindfulness på arbetsplatsen

Mindfulness har i forskning visat sig minska stress, öka koncentrationen och kreativiteten. Upptäck vad mindfulnessträning kan göra på din arbetsplats.


MediYoga på arbetsplatsen

Evidensbaserad yoga med positiva effekter på stress, högt blodryck, ryggsmärta, migrän och sömnproblem. Yoga med fokus på mjuka rörelser, avslappning, andning och meditation.


Stresshantering - balans i livet

Obalans mellan krav och resurser leder ofta till stress och psykisk ohälsa. Vad händer i kroppen och hjärnan vid stress och hur kan vi själva påverka vår situation. Föreläsning varvat med övningar.


Avspänningsmassage

En lugn och rogivande massage för rygg, axlar, nacke och armar. Massagen minskar stress, smärta, renar kroppen från slaggprodukter samt ökar blodcirkulationen.


KUNDER & SAMARBETSPARTNERS

LERUMS KOMMUN: Projektet Yoga i skolan, Mindfulness på arbetsplatsen, Barnfestivalen, Sommarlovsaktivietet, Föreningsdagarna med Yoga.

 

NÄÄS FABRIKER: Yoga för konferensgäster samt massage för hotellets gäster.


BOSTADSBOLAGET: Yoga för personal.


SVENSKA KYRKAN: Helgretreat i samarbete med Lerums församling. Yoga och massage.


VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN- NÄRHÄLSAN: Mediyoga Hälsoenheten och Projektet Yoga i skolan.


STUDIEFÖRBUNDET VUXENSKOLAN: Mediyoga, Barnyoga, Mediyoga med Mindfulness, Balans i livet och Mental träning.


MARIETTE MOUREAU: Yoga och Mindfulnessretreat