Änglaföräldrar

ÄNGLAFÖRÄLDRAR

Den 20 maj 2020 lämnade vår älskade Alexander den här världen efter en tragiskt olycka. Alexander blev bara 16 år gammal.


Den där fruktansvärda tisdagskvällen i maj, lämnade vi sjukhuset utan vårt barn. Jag klarade mig igenom den första natten genom att fokusera på mitt andetag. Jag var tvungen att ligga på magen för att inte hyperventilera. Jag insåg snabbt att mina år av mediation och andningsträning nu skulle bli min livlina. Ett andetag i sänder.


Under mediation ett par dagar efter olyckan kom Alexander till mig. Han var vacker, glad, skinande och så fridfull. Han sa "Mamma, jag har det bra". Den upplevelsen var oerhört stark. Jag insåg att han fortfarande är kvar hos oss, fast på ett annat sätt. Vi kan fortfarande ha en starkt relation. 


Sedan började drömmarna komma. Fantastiska drömmar där Alexander kom för att ge en kram. Han kunde visa sig i olika åldrar, men alltid med det mest fantastiska leende och med en strålande inre frid. Jag visste under drömmarna att han var till låns och att han bara ville ge mig tröst och hopp om att vi ses igen. 


Vi bestämde oss för att fortsätta inkludera Alexander i vårt liv. Duka för honom, låta hans skor stå kvar i hallen och inkludera honom i våra samtal. Det kändes även viktigt att leva för honom. Göra det han inte längre kan. Att leva ett så gott liv som möligt. 


Så hur går man vidare efter att det värsta har hänt? Ofta är stödet från vänner och bekanta stort de första veckorna, men sedan avtar intresset snabbt. Omvärlden går vidare. En del drar sig undan eftersom det kan vara jobbigt att möta en medmänniska i sorg, andra undviker att prata om det som har hänt med rädsla för att påminna oss om sorgen? 


Efter olyckan har jag funnit stor tröst i samtal med andra föräldrar som befinner sig på en liknande  livsresa. 


Dagsretreat för Änglaföräldrar 16/9 på Hilleforskvarn i Säveåns Naturreservat


Välkommen till en retreatdag för änglaföräldrar med fokus på närvaro, återhämtning samt kontakt med dig själv och ditt änglabarn. Intentionen med dagen är att lyfta fram livskraft, hopp och tankar kring livet efter detta. 

 

Under retreaten får du prova på enkla övningar från Mediyoga, andning- och avslappningsträning, guidade meditationer och mindfulness. Du kommer även få skriva med ditt barn samt uppleva en healingsession med Linda som är utbildad healer. Det kommer finnas möjlighet för delning av upplevelser.


Retreaten hålls i den mysiga yogastudion i Hilleforskvarn i Lerums kommun. Kvarnen ligger i Säveåns naturreservat och utgör en fantastisk plats för promenader under lunchen. Inga förkunskaper krävs, du deltar utifrån dina förutsättningar. Kom som du är. Förhoppningen är att du lämnar dagen mer närvarande, uppvilad och fylld ljus och hopp. 


Du får gärna ta med en inramad bild av ditt barn samt ett anteckningsblock.


Datum: 16/9 kl 10.00-16.00

Plats: Yogastudion i Hillefors kvarn, Hilleforsvägen 9, 443 61 Stenkullen

Pris: 990 kr (i priset ingår eftermiddagsfika, te och frukt, aktivieter under dagen, yogamatta, filt och kudde)

Ledare: Anna Storåker, Änglamamma, Hälsovetare, Yoglärare, Mindfulnessinstruktör.
Linda Andersson, utbildad healer.