Änglabarn

ÄNGLABARN

Den 20 maj 2020 förlorade jag och min man ett av våra älskade barn i en tragisk olycka. Alexander blev bara 16 år gammal.


Den där fruktansvärda tisdagskvällen i maj, lämnade vi sjukhuset utan vårt barn. Vi fick inte ta med honom hem. Jag klarade mig igenom den första natten genom att fokusera på mitt andetag. Jag var tvungen att ligga på magen för att inte hyperventilera. Jag insåg snabbt att mina år av mediation och andningsträning nu skulle bli min livlina. Ett andetag i sänder.


Under mediation ett par dagar efter olyckan kom Alexander till mig. Han var vacker, glad, skinande och så fridfull. Han sa "Mamma, jag har det bra". Den upplevelsen var oerhört stark. Jag insåg att han fortfarande är kvar hos oss, fast på ett annat sätt. Vi kan fortfarande ha en relation. 


Sedan började drömmarna komma. Fantastiska drömmar där Alexander kom för att ge en kram. Han kunde visa sig i olika åldrar, men alltid med det mest fantastiska leende och med en strålande inre frid. Jag visste under drömmarna att han var till låns och att han bara ville ge mig tröst och hopp om att vi ses igen. 


Vi bestämde oss för att fortsätta inkludera Alexander i vårt liv. Duka för honom, låta hans skor stå kvar i hallen och inkludera honom i våra samtal. Det kändes även viktigt att leva för honom. Göra det han inte längre kan. Att leva ett så gott liv som möligt. 


Så hur går man vidare efter att det värsta har hänt? Ofta är stödet från vänner och bekanta stort de första veckorna, men sedan avtar intresset snabbt. Omvärlden går vidare. En del drar sig undan eftersom det kan vara jobbigt att möta en medmänniska i sorg, andra undviker att prata om det som här hänt med rädsla för att påminna oss om sorgen? 


Efter olyckan har jag funnit stor tröst i samtal med andra föräldrar som befinner sig på samma smärtsamma stig. Det är en resa som är omöjlig att helt dela med andra som inte går igenom samma sak. 


Jag vill därför erbjuda föräldrar som förlorat ett barn en samlingsplats där vi kan prata om våra barn, vår sorg, tacksamhet samt även vad som hjälper oss på vägen. Jag planerar att hålla i 1 timmes pass med fokus på avslappning- och andningsträning, mediation och enkla lugna yogarörelser. Träffen avslutas med gemensam fika och en möjlighet att prata om våra kära änglabarn.


Det finns bara ett begränsat antal platser. Varmt välkommen att ta kontakt för att reservera din/er plats. 


Datum: 16/1, 13/2, 13/3, 24/4 och 22/5 -2022

Dag och tid: Söndagar 15.00-17.00

Pris: Gratis. Deltagarna betalar för fika.

Plats: Lilla Nääs, Kvikullavägen 45 448 91 Floda

Ledare: Anna Storåker

Antal platser: 10 st